Haradinaj predlaže konferenciju o Kosovu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 09.03.2020 - 11:34

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj predložio je da se u Prištini održi konferencija o Kosovu kojoj će prisustvovati lideri političkih stranaka i predstavnici SAD i Evropske unije, preneo je danas RTK2.

Njegov predlog dolazi, kako je rekao, posle mnogobrojnih podela u kosovskom političkom spektru i pristupa koji šteti Kosovu u odnosu na Srbiju. „Mi kao stranka tražimo da se složimo u onome što želimo zadržati.
 
Predlažem da se sazove konferencija o Kosovu koja će se održati u Prištini, uz učešće lidera političkih stranaka, ali i posrednika u dijalogu SAD i EU.
 
Ova konferencija o Kosovu bi mogla da stvori jedinstvenu poziciju, koja bi olakšala SAD i EU da dogovore dijalog“, tvrdi bivši premijer Kosova.
 
Haradinaj je ocenio da je proces dijaloga sa Srbijom neusaglašen i da su politički fatori na Kosovu podeljeni – predsednik s jedne strane, premijer s druge i zbog toga je Kosovo postalo predmet pregovora.
 
„Politički blok koji želi da ukine takse stavlja vreme ispred dobro odrađenog posla. Opozicioni blok vodi čovek koji zahteva teritorijalnu razmenu, a to je predsednik Tači. Drugi blok koji predvodi premijer Kurti i predsednica parlamenta Osmani nije se dobro proračunao, jer želi da ukine takse, ali bez dogovora sa SAD“, rekao je Haradinaj.
 
Bivši premijer je zatražio održavanje konferencije o Kosovu što je pre moguće, jer je u pregovorima sa Srbijom potreban politički konsenzus.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: