Hil položio zakletvu: Dolazim sa novim pogledom na Srbiju

Nacionalne vesti - Utorak 15.03.2022 - 13:22

Novi američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil položio je zakletvu i počeo sa pripremama za skori dolazak u Beograd, saopštila je danas na Tviteru Ambasada SAD u Beogradu.

FOTO: Ambasada SAD u Srbiji FOTO: Ambasada SAD u Srbiji
Ambasada je objavila i fotografije Hila sa, između ostalog, ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem kao i ličnu izjavu Hila, u kojoj je istakao da u Srbiju, koju je nazvao "zemljom koju SAD gledaju kao važnog partnera i prijatelja", dolazi sa svežom perspektivom.
 
Mnogo toga se promenilo otkako sam poslednji put bio u Beogradu i regionu. Naučio sam tokom godina da poštujem istoriju i da pokušavam da naučim njene složene lekcije, ali moj kofer neće biti opterećen prošlošću – stižem sa svežom perspektivom u Srbiju 2022, u zemlju koju SAD gledaju kao važnog partnera i prijatelja", naveo je Hil.
 
Istakao je da se on i njegova supruga raduju što će Beograd učiniti svojim domom narednih godina i što će upoznati Srbiju i njen "dinamičan narod".
 
Ocenio je, međutim, da nema sumnje da su ovo teška vremena.
 
"Ali verujem da naše dve zemlje mogu da ih dočekaju zajedno u konstruktivnom duhu i tonu i sa spoznajom da imamo mnogo zajedničkih interesa", poručio je Hil.
 
Kako je dodao, želi da vidi da bilateralne veze rastu i napreduju kao nikada ranije, a posebno želi da odnos Srbije i SAD iz ovih globalnih izazova izađe bolji i jači.
 
"Verujem u viziju dinamičnog odnosa Srbije i SAD, zasnovanog na dubokoj osnovi međusobnog poštovanja", poručio je Hil.
 
On je naveo da je veoma zahvalan i izuzetno zadovoljan što je njegovo imenovanje potvrdio Senat SAD krajem prošle nedelje i poručio da se raduje što će doprineti najproduktivnijoj eri "koju su naše dve zemlje ikada zajedno uživale".
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: