Hoti: Iskoristiti zamah za konačno rešenje sa Srbijom

Nacionalne vesti - Subota 15.02.2020 - 01:44

Zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti izjavio je da zamah u pregovorima s Beogradom treba iskoristiti za približavanje konačnom rešenju sa Srbijom, uvek poštujući principe zaštite suvereniteta i integriteta Kosova.

Avdulah Hoti FOTO: Facebook Avdulah Hoti FOTO: Facebook
Kako prenosi Koha, Hoti je rekao i da danas potpisani dokumenti o železničkom, avio i putnom saobraćaju izmedu Kosova i Srbije, nisu sporazumi već "obećanja ili pisma namere".
 
"Moramo imati na umu tri stvari. Prvo - da cenimo povećanu ulogu SAD, to moramo imati na umu u pogledu vršenja neophodnog pritiska na Srbiju da se krene ka konačnom rešenju. Drugo - potpisana pisma su u interesu Kosova. Dve susedne države potpisuju pisma namere u kojima su navedeni ciljevi za bolju povezanost infrastrukture. I treće - ucinićemo sve da nova vlada u potpunosti preuzme agendu dijaloga koji je prethodna vlada potpuno ignorisala", rekao je Hoti za DW.
 
Kako prenosi Kosovo onlajn, on je istakao da ovaj zamah treba iskoristiti za približavanje konačnom rešenju sa Srbijom, uvek poštujući principe zaštite suvereniteta i integriteta.
 
"Moramo da postignemo konačni sporazum sa Srbijom, čime bi konflikt sa Srbijom bio onemogućen, što za krajnji cilj ima međusobno priznavanje", rekao je Hoti.
 
Hoti je rekao da takse treba da se ukinu, da se očuva suverenitet i da pristup koji Srbija ima prema Kosovu, ono treba da ima prema Srbiji.
 
"Reciprocitet se mora uspostaviti", poručio je Hoti.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: