Humanitarna večera u Londonu donela nove prilike za srpsku kulturu

Nacionalne vesti - Sreda 02.11.2022 - 11:55

Gospodin Miloš Antić, švajcarski biznismen srpskog porekla i predstavnik DHG grupe, sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem prisustvovao je godišnjem okupljanju “Global Sustainability Network” u Londonu tokom kojeg su prikupljena značajna sredstva za humanitarne aktivnosti i ciljeve GSN-a.

Foto:privatna arhiva Foto:privatna arhiva
U svom daljem radu DHG grupa će se pridružiti radu britanske Fondacije Srpskog Kulturnog Nasleđa Petar II Petrović Njegoš, a planira se saradnja sa Kosovo i Metohija međunarodnim filmskim festivalom (KMMFF) sa ciljem da se humanitarnim aktivnostima pomogne očuvanje kulturnog nasleđa srpskog stanovništva na Kosovu.
 
Tokom svog boravka u Londonu, gospodin Miloš Antić je, sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem, posetio Fondaciju Srpskog Kulturnog Nasleđa Petar II Petrović Njegoš i sreo se sa uglednim doktorom Dejanom Marašem, Predsednikom Fondacije. Gospodin Miloš Antić je mladi preduzetnik iz Švajcarske, Potpredsednik  DHG Grupe, lidera u oblasti industrije građevine i nekretnina u Evropi i na Bliskom Istoku.
 
Prilikom posete Fondaciji Petar Drugi Petrović Njegoš,  dr Maraš je upoznao gospodu Božovića i Antića sa ciljevima i planovima Fondacije i pozvao ih da se uključe u rad Fondacije i postanu punopravni članovi. U Fondaciji su već otpočele pripreme za organizaciju kulturno-humanitarnog Svetosavskog bala koji se tradicionalno sa našom svetom Crkvom organizuje svake godine. Sav prihod sa ovog humanitarnog skupa namenjen je deci na Kosovu i centrima za decu sa teškoćama u razvoju, u Crnoj Gori. Svetosavskim balom koji se održava u centru Londona, srpska zajednica pokazuje da je dovoljno utemeljena u britanskom društvu i da je vreme da se razviju nove tradicije u starom duhu.
 
Gospodin Miloš Antić pokazao je interesovanje da se DHG Grupa uključi i u realizaciju  Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF) koji već deset godina tradicionalno neguje humanitarni rad i na taj način pomaže da se  očuva kulturno nasleđe srpskog stanovništva u ovoj pokrajini.
 
Podsetimo da je tokom posete Londonu gospodin Antić na poziv i preporuku ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića, prisustvovao tradicionalnoj humanitarnoj večeri koju organizuje “Global Sustainability Network” mreža održivosti a čiji je domaćin bila Margaret “Pegi” Dilejni Rokfeler, osnivačica eminentnog njujorškog instituta “Sinergos”.
 
Imajući u vidu da kompanija DHG ne samo u Švajcarskoj i UAE, već i u Srbiji, prisustvo gospodina Miloša Antića bilo je veoma važno. Gospodin Antić je najsvetlije predstavio i Srbiju donirajući u ime DHG grupe, sredstva za plemenite ciljeve GSN-a. Njegovim gestom DHG grupa je načinila jednu od mnogih planiranih donacija, ponosna na to što joj višedecenijsko uspešno poslovanje započeto sada već davne 1994. godine, tako nešto omogućava. Takođe Miloš Antić naglašava da filantropski rad ucenjuje u prirodnom partnerstvu DHG grupu, GSN i Singeros Margaret Dilejni Rokfeler, a njegova pripadnost mladoj generaiji lidera u biznisu koji su posvećeni plwmwnitim ciljevima za naročit je ponos svima iz DHG grupe kao i njegovim prijateljima iz Srbije.
 
Margaret "Pegi" Dilejni Rokfeler
 
Margaret "Pegi" Dilejni Rokfelerje ćerka Dejvida Rokfelera. Danas jedna od najvećih svetskih filantropkinja, rano je prepoznala važnost pomoći za manje privilegovane društvene grupe, te je u ranoj mladosti volontirala u siromaštvom ophrvanim favelama Rio De Ženeira u Brazilu. Poput svog slavnog oca ima dug staž u radu sa Ujedinjenim nacijama. Danas je svetskoj javnosti najpoznatija kao osnivačica Singeros instituta čiji je rad započeo u Njujorku 1986. godine koji umrežava i pomaže organizacije, te podržava lidere koji prepoznaju svoju misiju u suočavanju sa najdelikatnijih globalnim problemima danas, kakvi su siromaštvo, društvena nejednakost i klimatske promene. Radu instituta su kroz vreme pomogle i brojne organizacije poput Unicefa, Svetske banke i druge vodeće institucije iz celog sveta. Pegi Dilejni Rokfeler danas održava blisko prijateljstvo sa nekoiko poznatih ličnosti iz Srbije, te se tako i u ovoj prilici u Londonu sastala sa Milošem Antićem iz DHG grupe i ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimirom Božovićem, koji joj je tokom humanitarne večeri i bio partner u plesu.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: