"Izbegnut italijanski scenario, ali se bojim da ne potcenimo neprijatelja"

Nacionalne vesti - Ponedeljak 20.04.2020 - 14:16

Izbegli smo italijanski scenario, ali svako opuštanje može skupo da nas košta, izjavio je dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike.

"Svako opuštanje može skupo da nas košta" FOTO: Screenshot
Stevanović je ukazao da je Srbija samo zahvaljujući velikom radu, naporu i angažovanju svih uključenih u sprovođenje mera kontrole epidemije i zahvaljujući poštovanju mera najvećeg broja građana uspela da do sada epidemiju drži pod kontrolom.
 
"Ipak, svako opuštanje, svako popuštanje pažnje ili neozbiljnost mogu biti opasni i mogu nas skupo koštati", istakao je Stevanović u intervjuu koji je dao Blicu uoči uskršnjeg praznika.
 
On je ukazao da, i pored porasta broja inficiranih i obolelih, možemo reći da je kriva broja obolelih u okviru onoga što smo pokušali da uradimo i što moramo da nastavimo da pokušavamo i dalje.
 
On je rekao da niko u svetu koronavirus ne poznaje dovoljno, tako da se uvek nešto može prevideti.
 
"Najviše se bojim da novog neprijatelja ne potcenimo i time mu damo šansu da situaciju okrene na našu štetu", dodao je Stevanović.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: