Još osam slučajeva, u Srbiji ukupno 65 zaraženih koronavirusom

Nacionalne vesti - Utorak 17.03.2020 - 11:22

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je registrovano još osam osoba zaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 65.

Petoro je u bolnici, troje na kućnom lečenju FOTO: AP Petoro je u bolnici, troje na kućnom lečenju FOTO: AP
Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je osam pozitivnih i 11 negativnih na novi koronavirus.
 
U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.
 
U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" do sada je testirano ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Zbog koronavirusa u Srbiji je proglašeno vanredno stanje.
 
Prema jučerašnjem izveštaju, u Srbiji je bilo ukupno 57 zaraženih osoba.
 
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa generalnim direktorom SZO Tedrosom Adhanom Gebrejezusom koji je obećao da će SZO uputiti neophodnu pomoć Srbiji.
 
Dirketor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je da je pet novih nemačkih respiratora stiglo u KCS.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: