Još povlačenja priznanja Kosova

Nacionalne vesti - Četvrtak 26.09.2019 - 12:23

Njujork -- Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio u Njujorku da će se broj zemalja koje će povući ili zamrznuti priznanje Kosova povećati do kraja godine.

"Dodajte još dva dana i taj broj će premašiti 100" FOTO: Printscreen
Drugim rečima, pojašnjava Dačić, broj onih zemalja koje priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova pašće na ispod polovine članica UN.
 
Dačić je novinarima sinoć rekao da je srpska delegacija u tri dana, koliko traje Generalna skupština UN, razgovarala s predstavnicima 53 zemlje članice i da ako se dodaju još dva dana, taj će broj premašiti 100.
 
"S nekima je razagovarao predsednik vezano za strateške stvari, za dijalog sa Prištinom, ali tu je bilo i mnogih susreta upravo na temu pozicije, vezano za status Kosova i Metohije. Mogu otvoreno da kažem, kao što je i predsednik najavio, da naši gradjani mogu da budu sigurni da će u narednom periodu biti, a to smo ovde dogovarali, još zemalja koje će povući ili suspendovati, zamrznuti odluke o priznanju Kosova“, naglasio je Dačić.
 
On je kazao da Kosovo u Interpolu, ako bude nekog glasanja, sigurno neće proći, jer su snage udružili ministarstva unutrašnjih i spoljnih poslova i predsednik Republike.
 
"Do kraja godine brojka zemalja koje su priznale Kosovo, što je važno iz taktičkih razloga, pašće na ispod polovine članica u UN. Već sada, sa 15 zemalja, imamo skoro osam odsto od ukupnog članstva u UN. To je veliki rezultat za malu zemlju kao što je Srbija, jer mi nismo velesila“, kazao je Dačić.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: