Kefalojanis u Beogradu: Prioritet je pruga Solun-Beograd

Nacionalne vesti - Ponedeljak 16.09.2019 - 11:31

BEOGRAD - Zamenik grčkog ministra infrastrukture i transporta Janis Kefalojanis izjavio je da instituacionalni okvir Transportne zajednice može značajno da doprinese i olakša saradnju Grčke i Srbije u oblasti transporta i infrastrukture.

Prioritet je saradnja u sektoru saobraćaja FOTO: Shutterstock Prioritet je saradnja u sektoru saobraćaja FOTO: Shutterstock
Kefalojanis, koji je boravio u Beogradu povodom otvaranja sedišta sekretarijata Transportne zajednice, rekao je da mu je cilj posete bio da se postave temelji za konkretan program saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja.
 
"To će se postići neposrednim pokretanjem sprovođenja postavljenih ciljeva u memorandumu o razumevanju o razvoju železničkog saobraćaja Grčke i Srbije, koji, iako je potpisan 2017. još uvek nije počeo da se realizuje. Grčka obnavlja svoju železničku mrežu prema Beogradu preko Skoplja, a Beograd bi, sa svoje strane, trebalo da obnovi svoj deo", naveo je Kefalojanis.
 
Kefalojanis poručuje da tradicionalno vrlo dobri odnosi Grčke sa Srbijom ne samo da će se nastaviti, već će nova vlada uložiti svaki mogući napor za njihovo jačanje u smislu proširenja oblasti saradnje.
 
On je ukazao da je prioritet saradnja u sektoru saobraćaja, na obostranu korist dve zemlje, s obzirom na to da je, kako je rekao, Grčka kapija Evrope, a Srbija strateški partner na tom putu.
 
Grčka smatra da je Srbija sastavni deo evropske porodice i snažno podržava njenu evropsku perspektivu i veruje da je integracija zemlje u evropske institucije strateški faktor koji učvršćuje stabilnost šireg regiona, naveo je Kefalojanis, kojem je poseta Beogradu prva poseta inostranstvu u svojstvu zamenika ministra za infrastrukturu i transport.
mediji, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: