Keljmendi:Tužba za genocid protiv Srbije do kraja 2022. godine

Nacionalne vesti - Utorak 04.05.2021 - 12:15

Portparolka vlade privremenih prištinskih institucija Rozafa Keljmendi izjavila je da Priština planira da pokrene tužbu za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde, ali ne ove, već do kraja sledeće godine.

"Prerano govoriti o mogućim posledicama presude"
Keljmendi je to rekla u odgovoru na pitanje prištinske Kohe o tužbi, dodajući da je za nju potrebna velika priprema.
 
"Pre početka izrade tužbe, potrebno je finalizirati plan rada koji sadrži mnoge tehničke aspekte koji su uključeni u ovaj plan. Kada se proces izrade ovog plana završi, izrada tužbe može započeti. Nemamo tačan datum za podnošenje tužbe, ali možemo je podneti pre kraja sledeće godine“, rekla je Keljmendi.
 
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je taj plan u svom prvom obraćjanju u Skupštini nakon što je izabran, pre mesec dana.
 
Keljmendi je rekla da je prerano govoriti o mogućim posledicama presude.
 
„Smatramo da je na Kosovu bilo genocida i pokušaćemo to da dokažemo", rekla je Keljmendi i dodala da su u toku analize kada je reč o mogućnosti da Priština podnese tu tužbu.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: