Ko ne priznaje Kosovo "dobije" ambasadu Srbije

Nacionalne vesti - Utorak 19.02.2019 - 12:13

Beograd -- Diplomatsko-konzularna mreža Srbije trebalo bi da bude proširena za sedam novih predstavništava u regionu Kariba, Južne Amerike i Dalekog i Srednjeg istoka.

Diplomatsko-konzularna mreža Srbije se širi FOTO: D. Ristić/OK Radio Diplomatsko-konzularna mreža Srbije se širi FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako pišu "Večernje novosti" u današnjem broju piše da će Srbija nova predstavništva otvoriti u Trinidad i Tobagu, Surinamu, Venecueli, Vijetnamu, Papui Novoj Gvineji, Jermeniji i Palestini.
 
"Novosti" navode da se "kod izbora destinacija novih diplomatskih predstavništava najviše vodilo računa o realizaciji jednog od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Srbije - očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države", tako da je reč o zemljama koje ili nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ili su povukle priznanje. 
 
Srbija trenutno ima 69 ambasada, sedam stalnih misija i 24 konzulata. 
 
"Novosti" dodaju da je u budžetu Ministarstva spoljnih poslova za ovu godinu obezbeđeno 100 miliona dinara za otvaranje Kulturnog centra Srbije u Londonu.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: