Kon: Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine

Nacionalne vesti - Ponedeljak 26.07.2021 - 10:53

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da postoji obaveza da zdravstveni radnici budu vakcinisani protiv bolesti koje nisu preležali i da se odnosi na sve zarazne bolesti koje su postojale u vreme kada je doneta, pa i na kovid-19.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Kon je rekao da u pandemijskoj situaciji deluje etički neprihvatljivo da „uđete u bolnicu zbog potpuno druge stvari i da dobijete koronu“, i dodao je „to moglo u periodu dok nije bilo vakcina“, ali da sada nije prihvatljivo da se tako nešto dešava.
 
On je rekao da se „stalno stavljaju neke zablude u prvi plan, da je vakcina opasna“, iako je do sada „dve milijarde ljudi na svetu vakcinisano“ protiv koronavirusa.
 
„Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine“, rekao je Kon i dodao da „ne možemo da se ponašamo kao da nema vakcine i da zatvaramo sve“.
 
Kon je podsetio da je na vrhuncu epidemije u Srbiji u jednom trenutku bilo nešto ispod 10.000 hospitalizovanih zbog kovid-19 i da „ne očekuje“ da će se takav pritisak pritisak na zdravstveni sistem ponoviti.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Nenad
06.08.2021. , 11:39
pa doci ce vreme da ti udjes u Zabelu dozivotno , zlotvore jedan alavi . Dojadio si i ti i onaj Fauci u USA , i Bogu i narodu . Svi vi cela farmaceutska mafija , jednog dana cemo vas juriti govinjivim motkama i nadam se potamaniti do zadnjega ko bubasvabe . Samo ste vi gori milijardu puta od bubasvaba.