Kon: Kazne će morati da se pojačaju, testirati ljude na žurkama, ko se žali da radi u kovid bolnicama

Nacionalne vesti - Utorak 16.03.2021 - 14:00

Mi u medicinskom delu Kriznog štaba smatramo da mere koje će sad biti uvedene nisu dovoljne i da se posle pet dana neće videti nikakvi pozitivni efekti, naveo je epidemiolog Predrag Kon nakon današnje sednice.

U Srbiji počela dominacija britanskog soja korona FOTO:Screenshot U Srbiji počela dominacija britanskog soja korona FOTO:Screenshot
Kako kaže, u pitanju je kompromis, jer je medicinski deo Kriznog štaba tražio da zaključavanje bude najmanje 14 dana, a kako bi se izbegli nepotrebni kontakti.
 
"S druge strane, ekonomski deo Kriznog štaba smatra da ovo nije kompromis nego potpuno popuštanje medicinskom delu. Ta odluka ne zadovoljava nijednu stranu. S druge strane, meni se čini da je vrlo konstruktivna u ovom trenutku, zbog čega je i doneta nakon dužih konsultacija. Mislim da se i dalje ne razume trenutak u kom se nalazimo i da je ovo jedna od najvećih pandemija, u kojoj se jedan sektor toliko prenapregao da mu je potrebna ozbiljna podrška celog društva", naveo je Kon.
 
Istakao je da je u Srbiji počela dominacija britanskog soja virusa, koja je invanzivnija, i mahom napada mlađe uzraste.
 
Kon je rekao i da će kazne za prekršioce morati ozbiljnije da se pojačaju.
 
"Postoji ideja i da oni koji su na nelegalnim skupovima i žurkama budu obavezno testirani na kovid i da nakon toga, kada se otkrije da je neko pozitivan, bude vrlo jasno i kažnjen", naveo je Kon.
 
To je jedna od mera koja će se, kako se nada, realizovati.
 
"Bila je priča i o društveno korisnom radu. Za one koji se žale - ima jako puno posla u kovid bolnicama, pa i onih koji ne zahtevaju medicinsko znanje. To se ozbiljno razmatra. Recimo nošenje plinskih boca zahteva fizičku sposobnost, pa pošto su mlađi uglavnom u pitanju...", rekao je Kon.
 
Zaključio je da mi ovo moramo da preguramo i zastavimo.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: