Kon: Naredne sedmice najveće ubrzanje širenja virusa, potrebna GVOZDENA DISCIPLINA

Nacionalne vesti - Petak 27.03.2020 - 13:18

Dr Predrag Kon izjavio je da je naredna sedmica najbitnija, jer se tada očekuje najveće ubrzanje širenja koronavirusa, dok će u petoj nedelji dostići vrhunac.

"Uspeli smo da za 6-7 dana da usporimo virus" FOTO: Prva TV screenshot
On je rekao da smo zahvaljujući merama uspeli da za 6-7 dana da usporimo virus i njegovo očekivano ubrzanje.
 
Kon je na veb-konferenciji "Tu smo" istakao da je potrebna gvozdena disciplina i da smo do sada mogli da pratimo situaciju, odnosno tačno da znamo ko se od koga zarazio.
 
Istakao je da se naredne dve nedelje može očekivati povećanje broja obolelih, ali i smrtnih slučajeva.
 
"Nažalost, situacija je očekivana i takva kakva jeste. Pretnja i dalje postoji. Jako je važno da posebno u naredne dve nedelje imamo gvozdenu disciplinu", rekao je Kon.
 
Govoreći o zbrinjavanju na Sajmu on je objasnio da će na sajam ići samo oni koji već imaju dijagnozu ili su ranije ležali negde pa su u završnoj fazi infekcije i imaju lakše simtome.
 
Upitan kada će Sajam biti spreman i da li su već prebačeni prvi pacijenti, on je rekao da je sve spremno i da nema informaciju da su pacijenti počeli da tamo odlaze.
 
Naveo je da je izuzetno važno da hronični bolesnici uzimaju terapiju i poštuju savete i ne izlažu se rizicima.
 
U toku je prva veb-konferencija pod nazivom "Tu smo", koju organizuje Forum pacijenata Srbije, a na kojoj medicinski stručnjaci govore o koronavirusu i o njegovom uticaju na druge bolesti.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: