Kon o kovid propusnicama: Nisam zadovoljan, mere nisu dovoljne

Nacionalne vesti - Četvrtak 21.10.2021 - 12:12

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon govorio je u Jutru na TV Prva o poslednjoj odluci donetoj u sredu, uvođenju kovid propusnica.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Kon je pozdravio mere, ali i poručio: "Nisam zadovoljan."
 
- Nisam zadovoljan, ne zato što sam nezadovoljnik kao čovek, već zato što mislim da ove mere neće biti dovoljne - kazao je u TV programu.
 
Smatra i da ove mere nisu dovoljne.
 
- Mi smo tražili da sve što nije neophodno bude zatvoreno posle 17 sati. I da nakon tog vremena bude zabranjeno javno okupljanje - rekao je Kon o stavu medicinskog dela Kriznog štaba.
 
- Pozdravljam i kao član štaba i epidemiolog propusnice. Primenjivaće se prvenstveno u noćnim klubovima. To je pre svega tehnička stvar.
 
Bitno je da je urađena edukacija i priprema za sve inspekcije i komunalne policije koje će raditi na kontroli. Ono što je bitno je zaoštravanje kontrole, rekao je Kon. Istakao je da se insistiralo da to bude javno objavljivano ko krši.
 
Prvi efekti uvođenja kovid propusnica lično kaže da je skeptičan da će se uskoro videti, jer se uvode za objekte posle 22 sata.
 
- Mi imamo situaciju da je pred nama sezona slava, zima, meseci kada je vrlo aktivan ovaj virus. Najmanje dve nedelje pred nama je slična situacija kao sada.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: