Kon: Pri kraju smo, uskoro OZBILJNO POPUŠTANJE MERA

Nacionalne vesti - Nedelja 23.05.2021 - 14:19

Izlazimo iz nesigurne situacije, očekujemo da bude stabilna, ali uz prisustvo virusa i tada se može razgovarati o ozbiljnom popuštanju, kaže Predrag Kon.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Vraćati se u normalan život tokom leta, podrazumeva prema njegovim rečima, život uz dodatne mere opreza, a maske će se "isključiti" najsporije.
 
"Ja se nadam da će u čitavoj Srbiji da se dostigne taj obuhvat, možda nešto kasnije, ali čini mi se da je jako važno da veliki gradovi, a posebno Beograd kao najveći, što pre dostigne taj obuhvat jer se na taj način smanjuje obolevanje u Beogradu i automatski rasejavanje virusa iz Beograda", kaže epidemiolog dr Predarg Kon na pitanje da li očekuje da se i u drugim gradovima Srbije dostigne 50 posto vakcinisanih, što se uskoro očekuje u Beogradu.
 
Dodaje da je blizu polovine onih koji se vakcinišu poslednjih dana u grupi do 35 godina.
 
Kada su u pitanju mature, navodi da će proslava verovatno biti, ali kasnije.
 
"Pomenuo bih i mature, sada imaju mogućnost od 16 i 17 godina da se vakcinišu, i normalno 18 i 19, kada se mature i slave. Još ima vremena, matura i proslava će verovatno biti, ali tek tamo negde kasnije, bar je to stav i ne bi trebalo od tog stava svi da odstupaju pojedinačno. Nemojte praviti tajne proslave, nije mudro, taman smo na kraju ovoga svega i treba se malo strpiti i organizovano proslaviti uz maksimalan oprez", poručio je.", ističe.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: