Kreće isplata za penzionere od po STO EVRA, evo i TELEFONA ZA PRIJAVU

Nacionalne vesti - Petak 15.05.2020 - 11:58

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da danas kreće isplata po 100 evra za penzionere tako da će po predviđenom rasporedu, skoro njih milion, moći sutra da ih "pokupe" u bankama.

Nakon penzionera i socijale, isplata i za ostale FOTO: Free Images Nakon penzionera i socijale, isplata i za ostale FOTO: Free Images
"Onda ćemo sukcesivno da plaćamo i ostale, nakon pezionera i onih koji primaju socijalnu novčanu pomoć, kreće isplata građanima koji su se prijavili", rekao je ministar Mali.
 
On je podsetio da do 5. juna traje prijavljivanje punoletnih građana, navodeći da u budžetu ima novca za sve isplate. Inače, od danas svi punoletni građani, koji imaju ličnu kartu i prebivalište u Srbiji, mogu i telefonom da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra.
 
Broj telefona kontakt-centra je 0800/101-100
 
"Naši nastariji sugrađani su imali težak period iza sebe kad je reč o korona virusu, i ovo je naš način da kažemo hvala. Dakle, po sto evra na račun 950.000 penzionera ide već danas i onda ćemo sukcesivno da uplaćujemo svima", rekao je Mali.
 
Govoreći o nezaposlenosti, Mali je pozivajući se na jučerašnji podatak, rekao da se Službi za zapošljavanje prijavilo 8.800 ljudi da primi novčanu pomoć za nezaposlene.
 
"To je jedini indikator koji može da kaže koliko se broj nezaposlenih i traže pomoć države povećao", rekao je Mali, navodeći da su finansijske mere države "pogodile u centar".
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: