Krizni štab o početku školske godine, Brnabić za OBEVEZNU VAKCINACIJU MEDICINARA

Nacionalne vesti - Utorak 24.08.2021 - 11:22

Na današnjoj sednici Kriznog štaba glavna tema biće početak školske godine, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ističući da su na razgovore pozvani predstavnici sindikata, prosvetnih radnika, kao i predsednici Foruma beogradskih gimanzija i Udruženja pedijatara.

"Moramo da naučimo da živimo sa virusom" FOTO: RTS/Screenshot
„Predlog je da krenemo normalno u školsku godinu, s punim fondom časova, uz obavezne maske, a apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu. Mislim da je izuzetno važno da ove školske godine deca krenu normalno u školu”, rekla je Brnabićeva za TV Prva.
 
Dodala je da se mora naučiti da se živi sa virusom i da su svima dostupne vakcine, koje su, ističe, glavna mera u borbi protiv epidemije, prenosi Tanjug.
 
„Imamo oko 52 odsto vakcinisane punoletne vakcinacije, to nije ni približno dovoljno, ali nas spasava. Međutim, moramo brže i bolje”, naglasila je premijerka.
 
Ona je istakla da lekari moraju da vode primerom, to je deo njihove odgovornosti,  stoga bi trebalo da 100 odsto zdravstvenih radnika treba da bude vakcinisano protiv kovida.
 
Brnabić je na TV Prva rekla da će jedna od tema na današnjoj sednici Kriznog štaba biti i obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika.
 
„Imamo 66 odsto zdravstvenih radnika koji su vakcinisani, ogroman broj njih nije. Osnovna odgovornost je da se vakcinišu. Ako možemo, ja bih išla na obaveznu vakcinaciju za njih”, rekla je Brnabićeva, javlja Tanjug.
 
Kaže, izgovori da se ne vakcinišemo se uvek mogu tražiti, ali, poručuje da treba verovati lekarima i nauci.
 
Brnabićeva je istakla da je izuzetno važna i vakcinacija mladih, kojih je u Srbiji vakcinisano tek oko 20 odsto.
 
Kako je navela, izričito je protiv mera zatvaranja, jer, smatra da svi moraju da nauče da žive sa virusom.
 
Premijerka je naglasila i da je značajno da se do kraja godine otvori Centar za sekvenciranje genoma i boinformatiku za praćenje mutacija virusa, u šta je uloženo pet miliona evra.
 
„To će biti stvar nacionalne bezbednosti”, naglasila je Brnabićeva.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: