Krizni štab sledeće sedmice, postepeno uvođenje propusnica

Nacionalne vesti - Petak 19.11.2021 - 13:17

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrano eventualno uvođenje kovid propusnica i u drugim objektima, Brnabić je kazala da je ta opcija uvek na stolu, ali da je bilo primarno da se kovid propusnice uvedu tako da se smanji bilo kakva mogućnost zloupotrebe.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
"Učili smo od drugih zemalja i članica EU, gledamo kako da nešto ima efekat a ne bude marketinška mera koju će svi da pozdrave, a da u praksi ne znači mnogo", rekla je Brnabić na panelu "Imunizacija mladih", koji je održan na Fakultetu organizacionih nauka.
 
Premijerka je kazala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.
 
"Mnogo je važnije da ljudi vide da se sprovodi kontrola tamo gde su uvedene propusnice nego da se uvedu svugde, a da nema kontrole. To je izuzetno teško sprovesti. Hteli smo da damo jasnu poruku da će širiti obim kovid propusnica, ali i da tako da to može da se sprovede i da se sankcionišu oni koji krše tu meru", rekla je Brnabić.
 
"To je razlog zašto idemo u postepeno uvođenje, ali to je uvek na stolu. Najvažnije da zaštitimo živote i zdravlje i zdravstveni sistem, ali i ekonomiju jer je ova pandemija izuzetno skupa", naglasila je Brnabić.
 
Istakla je da je važno da se vodi računa i o mentalnom zdravlju nacije, posebno mladih, kojima je, kako je istakla, pandemija virusa korona mnogo uzela.
 
Ocenila je da je epidemijska situacija u Srbiji svakim danom sve bolja, ali da ne znači da će tako ostati, naročiti, ako se, kako je istakla, ne poveća obuhvat vakcinacije.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: