Krizni štab: Struka za ONLAJN NASTAVU u školama

Nacionalne vesti - Petak 14.01.2022 - 11:13

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas u 15 sati, dok će glavna tema na istoj biti razmatranje postojećih mera usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak.
 
"Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo. Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje", rekla je Jovanović i dodala da je dobro što se za sada ispod jednog procenta broj inficiranih hospitalizuje.
 
Kako je dalje navela doktorka, ona je mišljena da je odluka zabane proslava Srpske Nove godine jako dobar potez i istakla kako treba uspostaviti potpunu zabranu javnog okupljanja i omogućiti da kovid propusnice važe 24 sata svuda, izuzev u apotekama i prehrambenim prodavnicama. 
 
"Vakcinaciju protiv kovida treba pojačati, a mislim da bi zbog epidemijske situacije s koronom i pojavom gripa nastava u školama trebalo da se odvija u onlajn formatu", zaključila je članica kriznog štaba i doktorka Tanja Jovanović.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: