Kurti: Mora da postoji sporazum za srpske izbore na Kosovu

Nacionalne vesti - Utorak 22.03.2022 - 11:59

Premijer u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je potrebno postići dogovor sa Beogradom kako bi se omogućilo održavanje srpskih predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. aprila.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Aljbin Kurti je taj stav izneo na virtuelnom sastanku sa ambasadorima i šefovima diplomatsko-konzularnih predstavništava u Prištini, saopšteno je iz njegovog kabineta kasno sinoć.
 
Kurti je dodao da ne žele da uskrate biračko pravo Srbima na Kosovu, ali prema njegovim rečima, ne mogu da postupaju suprotno zakonima i ustavu.
 
"Odgovorno ćemo da se odnosimo prema zakonima i ustavu", rekao je Kurti, dodajući da je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima država Kvinte.
 
Šef poslaničke grupe vladajućeg pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari ponovila je juče da se za održavanje srpskih izbora 3. Aprila I na Kosovu I Metohiji može odlučivati samo nakon direktnog zahteva Beograda upućenog vlastima u Prištini.
 
"Izbori mogu da budu organizovani na osnovu Ustava i zakona Kosova, samo po zahtevu države Srbije državi Kosovo. Ovaj zahtev nije stigao", rekla je Kusari medijima nakon sednice predsedništva skupštine održane u Prištini.
 
Iz misije OEBS-a u Prištini su najavili spremnost da 3. aprila sakupe glasove birača sa Kosova i Metohije.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: