Ljimaj: Došlo je vreme da taksa bude ukinuta

Nacionalne vesti - Subota 06.04.2019 - 13:02

Potpredsednik Vlade Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je da je došlo vreme za ukidanje takse na srpsku robu i da se pregovara nakon što je taksa postigla deo svog cilja, javio je RTS.

"Uslovljavanje nije u interesu bilo koje zemlje" FOTO: YouTube printscreen
U intervjuu za TV stanicu "Vizion Plus", Ljimaj je rekao "da Srbija treba da prizna stvarnost i prizna Kosovo kao nezavisnu državu".
 
"Postoje neki uslovi za koje očekujemo od Srbije da ih ispuni, a zatim omogući Kosovu da se pozabavi ovim pitanjem i da mu pruži priliku da nastavi dalje. U interesu je naših dveju zemalja da ozbiljno pristupamo pitanju pregovora", rekao je Ljimaj, koji je i kopredsedavajući prištinskog pregovaračkog tima podržanog u kosovskoj skupštini.
 
Prema njegovim rečima, ako započne dijalog ili dijalog sa uslovom, niko ne može garantovati i osigurati da jedna od strana ne postavi nove uslove na tom putu.
 
"Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu bilo koje zemlje", rekao je Ljimaj.
 
On je dodao da partneri u koalicionoj kosovskoj vladi imaju različite poglede o pitanju takse i da je njihov stav "ne ukidati taksu bez ispunjavanja određenih uslova Srbije".
 
"Sada imamo signale iz Srbije da je spremna da ispuni neke od zahteva Kosova. Političke odluke nisu trajne", rekao je Ljimaj i dodao da ih treba adresirati u određenoj fazi kako bi se procenilo da li je cilj postignut ili ne.
 
"Verujemo da smo već u fazi u kojoj verujemo da smo ostvarili ciljeve s taksom i da možemo da dođemo do zaključka da Srbija ispunjava uslove i time privremeno obustavimo taksu pod uslovom da Srbija ispunjava zahteve Kosova", rekao je Ljimaj.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: