Ljudska prava su pod opsadom širom sveta

Nacionalne vesti - Ponedeljak 10.12.2018 - 13:59

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je danas povodom Međunarodnog dana ljudskih prava da su "ljudska prava pod opsadom širom sveta".

Foto: Thinkstock/ilustracija Foto: Thinkstock/ilustracija

"Sada, više nego ikada, naša zajednička dužnost je jasna: zauzmimo se za ljudska prava, za svakoga i svuda", poručio je Gutereš povodom Dana ljudskih prava i 70. godišnjice Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Prema njegovim rečima, "Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima globalna je zvezda vodilja koja obasjava dostojanstvo, jednakost o blagostanje i donosi nadu na mračna mesta".

"Prava proglašena u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima su namenjena svim ljudima bez obzira na rasu, veru mesto ili bilo kakvu drugu različitost", naveo je generalni sekretar UN.

Gutuereš je dodao da su ljudska prava univerzalna, večna i nedeljiva i da se "ne može birati izmedju gradjanskih, političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava".

"Danas odajemo počast i braniteljima ljudskih prava koji rizikuju svoje živote da bi zaštitili ljude pred rastućom mržnjom, rasizmom, netolerancijom i represijom", naveo je generalni sekretar UN.

 

OK Radio, B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: