Medvedev danas u Beogradu: Ceremonije, ugovori, zatvaranje ulica

Nacionalne vesti - Subota 19.10.2019 - 11:49

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev dolazi danas u zvaničnu posetu Beogradu.

Predviđeno i potpisivanje dokumenata i sporazuma FOTO: Reuters Predviđeno i potpisivanje dokumenata i sporazuma FOTO: Reuters
Tokom nje će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić biti razmotren kompleks bilateralnih trgovinsko-ekonomskih i kulturno-humanitarnih odnosa. Medvedev će prisutvovati obeležavanju 75. godišnjice oslobodjenja Beograda.
 
Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Medvedev će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019".
 
Posle toga biće mu priređen svečani doček u Palati Srbije i sastanak sa premijerkom, a potom i predsednikom Srbije, a zatim je predviđeno i potpisivanje dokumenata i sporazuma.
 
Medvedev i Brnabić će položiti vence na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.
 
Planirano je da se Medvedev tokom posete obrati poslanicima u Domu narodne skupštine, a predviđene su i izjave za medije Vučića i Medvedeva.
 
Na kraju posete Medvedev će prisusvovati u Sava centru svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
 
Sastanak i sa Dodikom
 
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u Beogradu sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedovim, pre Svečane akademije povodom obležavanja 75 godina od oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu.
 
Dodik je ranije najavio da će s Medvedevim razgovarati o ekonomskoj saradnji, situaciji u Republici Srpskoj i BiH.
 
"Rusi su kod nas prisutni u Rafineriji u Brodu i veoma je važno da razgovaramo o očuvanju aktivnosti te firme. Važno je da Rafinerija funkcioniše i radi, a na sastanku će biti i generalni direktor Zarubežnjefta iz Moskve", rekao je tada Dodik, a prenosi RTRS.
 
Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, poručio je predsednik ruske vlade Dmitrij Medvedev uoči današnje posete Beogradu.
 
"Danas ću biti u Srbiji u zvaničnoj poseti. Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici, naši pogledi na mnoge medjunarodne dogadjaje su veoma bliski ili se poklapaju", napisao je Medvedev na Tviteru.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: