Milošević: Bez vakcinacije će se pandemija samo rastezati u nedogled

Nacionalne vesti - Petak 30.07.2021 - 11:04

Zamenica direktorka Infektivne klinike Ivana Milošević upozorila je da će se bez vakcinacije većeg broja građana pandemija samo rastezati u nedogled, tako da će i dalje trpeti svi segmenti života.

„Ne postoji veća civilizacijska tekovina od vakcina „Ne postoji veća civilizacijska tekovina od vakcina" FOTO: Screenshot/RTS
„Ne postoji veća civilizacijska tekovina od vakcina. Zar ima više smisla da pored svih mrtvih ljudi i onih koju su prošli teške forme bolesti dovodimo vakcinaciju u pitanje“, rekla je Milošević za list Danas.
 
Istakla je da „ima toliko dostupnih vakcina da je u najmanju ruku nepristojno, neodgovorno i sebično da postoji deo građana koji ne želi da se vakciniše“.
 
„Samo vakcinacijom možemo da pretvorimo kovid u prošlost, ili bar prihvatljivu sadašnjost“, navela je Milošević.
 
Upitana o onome što Srbiju očekuje narednih nedelja i meseci, ona kaže da je povećanje broj obolelih neminovnost.
 
U pogledu širenja delta soja, ona je objasnila da ne postoji nikakva razlika u kliničkoj slici i lečenju sada, u odnosu na raniji period.
 
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: