Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo paljenje zastave Crne Gore

Nacionalne vesti - Petak 03.01.2020 - 14:10

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije osudilo paljenje zastave Crne Gore

Reagovala ministarstva obeju zemalja FOTO: Google maps Reagovala ministarstva obeju zemalja FOTO: Google maps
"Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave", objavljeno je na sajtu tog ministarstva.
 
Dodaje se da takav čin samo ide na ruku "neprijateljima srpskog naroda" i narušava ugled Srbije.
 
Premijer Crne Gore Duško Marković napisao je u petak ujutru na Tviteru da pokušaj paljenja zastave predstavlja necivilizacijski atak na Crnu Goru i dodao da je "zaprepašćujući odnos vlasti Srbije".
 
Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je nešto kasnije pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova u Podgorici zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave i "kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i ambasadu u Beogradu", saopštilo je Ministarstvo u Podgorici.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: