Miškovićeva završna reč: Spremam knjigu o procesu, naneta velika šteta “Delti”

Nacionalne vesti - Ponedeljak 04.02.2019 - 13:30

Presuda privredniku optuženom da je sinu Marku Miškoviću pomogao da utaji porez 5. marta

Mišković: Mišković: "Sudi se vodećem privredniku Srbije" FOTO: YouTube printscreen
Prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću, vlasniku "Delta holdinga" optuženom da je sinu Marku Miškoviću pomogao da utaji porez od oko 320 miliona dinara biće izrečena 5. marta pred Specijalnim sudom u Beogradu. To će biti druga po redu odluka, pošto je prethodnu, kojom je prvi čovek "Delte" bio osuđen na pet godina zatvora ukinuo Apelacioni sud. Tužilaštvo je i ovog puta od suda tražilo da Mišković bude osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.
 
Tokom današnjeg iznošenja završne reči, Mišković je istakao da mu se šest godina sudi bez i jednog dokaza, samo na osnovu pretpostavke, najavljujući da se sprema izdavanje knjige koja će se baviti ovim procesom. Naglasio je da je suđenjem naneta velika šteta "Delti", da se sve vreme sudi vodećem privredniku Srbije, koji je na ime poreza u budžet Srbije uplatio milionske cifre. Pozvao je sudsko veće da presudu donese na osnovu dokaza, zakona i savesti.
 
Pored Miroslava Miškovića, kao i njegovog sina Marka, za koga je Tužilaštvo predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu od osam miliona dinara postupak se vezano za sporni porez vodio i protiv Jadranke Bardić i Živojina Pavlovića. Uporedo sa ovim postupkom, suđeno je i optuženima za navodne zloupotrebe kojima je oštećena kruševačka Fabrika maziva, za šta je prvooptuženi Milo Đurašković, vlasnik "Nibens korporacije" i za koga je Tužialštvo zatražilo od suda da bude osuđen na deset godina zatvora i novčanu kaznu od deset miliona dinara. Za preostalih šestoro optuženih, zatražene su kazne od četiri do osam godina zatvora.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: