Na bolničkom lečenju skoro 7.000 ljudi, nadležni traže oštriju kontrolu poštovanja mera

Nacionalne vesti - Ponedeljak 29.03.2021 - 13:50

U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 6.967 hospitalizovanih pacijenata, dok se 269 osoba nalazi na respiratorima.

Na respiratorima 269 osoba FOTO: Reuters Na respiratorima 269 osoba FOTO: Reuters
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek ocenio je da u Srbiji pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje koronavirusa.
 
"Možemo mi donositi kakve god hoćemo mere, ali ako nema dobre kontrole, onda nam to ništa ne vredi", ukazao je Đerlek.
 
Preko 1.540.000 građana Srbije se do sada prijavilo preko portala E-uprave za vakcinaciju, rekao je za RTS direktor Kancelarije za E-Upravu Mihajlo Jovanović.
 
Imunolog Miloš Marković objasnio je za RTS da posle preležanog kovida 19 ima smisla meriti nivo antitela samo u dva slučaja, a da nakon vakcinacije to nema nikakvog smisla.
 
Rekao je da se, što se tiče vakcinacije, mora dostići kritična masa kako bi se to osetilo na broju zaraženih, i očekuje da će se to desiti u sledećim mesecima.
 
 
Brnabić: Sednica Kriznog štaba nikad nije ni bila zakazana za danas
 
Premijerka Srbija Ana Brnabić izjavila je da danas neće biti sednice Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, jer "nikad nije bila ni zakazana".
 
To su spekulacije u medijima, rekla je Brnabićeva u gostovanju na televiziji Hepi.
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je u subotu da će Kriznom štabu u ponedeljak predložiti otvaranje ugostiteljskih objekata.
 
Prema poslednjem preseku, još 39 pacijenata preminula su od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 3.889 osoba, od 11.442 testirana.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: