Na Infektivnoj nema slobodnih mesta, zbrinuti uglavnom nevakcinisani

Nacionalne vesti - Ponedeljak 18.10.2021 - 12:03

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević izjavila je danas da u toj zdravstvenoj ustanovi nema slobodnih mesta, a da su među zbrinutima uglavnom nevakcinisani, mlađi, sredovečni muškarci i gojazni koji imaju tešku kliničku sliku.

FOTO: Getty Images/Ilustracija FOTO: Getty Images/Ilustracija
„Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 odsto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju”, kazala je Milošević za Radio-televiziju Srbije (RTS), a prenosi Beta.
 
Navela je da bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru te je apelovala na sve zaražene da se što pre javljaju.
 
„Mesto zaražavanja je obično bilo koji vid socijalnog kontakta, proslave, izlasci, bilo koja situacija gde se nije nosila maska. Vidim u autobusu ljude koji ne nose masku i ne mogu da verujem”, rekla je ona.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: