Na izbore sa maskom i rukavicama

Nacionalne vesti - Petak 12.06.2020 - 15:07

Krizni štab za borbu protiv korone doneo je preporuke da maske i rukavice budu obavezne na izborima 21. juna, kako za glasače tako i članove izbornih komisija.

Važi i za glasače i za članove komisije FOTO: D. Ristić/OK Radio Važi i za glasače i za članove komisije FOTO: D. Ristić/OK Radio

Izvor blizak Vladi potvrdio je da će se o ovome odlučivati na jednoj od narednih sednica.
 
S obzirom na to da je virus i dalje prisutan, prema rečima člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića, data je preporuka kako treba da se ponašaju glasači i članovi komisije.
 
"Data je preporuka da se glasa sa maskama i rukavicama, da se drži distanca, a na ulazu moraju da budu dezobarijere. Kada se iskontroliše prst, potrebno je staviti novu rukavicu. Mišljenja sam da rukavice kod glasača nisu potrebne ako se peru ruke, ali i to je preporuka. Što se tiče komisije, oni moraju da imaju sve i, po mom mišljenju, rukavice za njih su obavezne", kaže Tiodorović za Telegraf.rs.
 
Na sednicama Republičke izborne komisije nije bilo reči o ovoj temi a, kako kažu, svaka odluka Vlade će se poštovati.
 
"Ukoliko se predlog Kriznog štaba usvoji, odnosno ukoliko Vlada Srbije usvoji takvu odluku, na nama je samo da je poštujemo. Nošenje zaštitne opreme na biralištima nije bila tačka dnevnog reda na sednicama RIK-a", rekao je Miljkan Karličić, član RIK-a.

OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: