Na Severu Kosova rafovi prazni, nema mleka, ulja, uskoro ni hleba

Nacionalne vesti - Utorak 25.06.2019 - 12:48

Žitelji četiri opštine na severu nalaze se na korak od humanitarne katastrofe jer u prodavnicama nedostaje osnovnih životnih namirnica, piše Politika.

Već u četvrtak na policama neće biti hleba FOTO: Thinkstock Već u četvrtak na policama neće biti hleba FOTO: Thinkstock
List navodi da oko 400 privatnika, vlasnika radnji sa prehrambenom robom, planira da zatvori ove objekte, jer su im rafovi prazni, a već nekoliko dana im ne stižu mleko i mlečni proizvodi, kao ni ulje, šećer i so.
 
Predsednik Udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović, rekao je za Politiku da su zalihe brašna potrošene, tako da već u četvrtak na policama neće biti hleba.
 
List piše da je na severu KiM primećen i pojačan nadzor inspekcijskih službi, koje su u sistemu Prištine.
 
Pre tri dana premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Beograd ima plan da se povlačenjem robe izazove humanitarna katastrofa.
Politika, N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Milan
25.06.2019. , 21:53
Srbija pod hitno mora obavestiti SB i OUN da interevenišu,jer ovo je prešlo svaku meru razuma.Ostaviti jedan narod samo zato što je srpski bez hrane i lekova,to je strašan zločin.Ti prištinski zlikovci i ubice sve rade po instrukcijama SAD i pojedinih zemalja EU,a posebno Engleza. Srbija mora interevenisati,ukoliko zapad i dalje ostane gluv na srpske muke. Srbija i svi Srbi koji žive po svetu se moraju ujediniti u jedinstven front i našoj napaćenoj braći na KiM moramo pomoći.Mi više nemamo kuda i dosta je toga terora i bezobrazluka. Zatražimo otvoreno pomoć od naših prijatelja Rusa,Kineza i to vojnu i ostalog humanog sveta da nam pomognu u cilju sprečavanja uništenja i proterivanja našega naroda sa KiM.Živela Srbija!