Naređena "najviša borbena gotovost zbog napada na Srbe"

Nacionalne vesti - Subota 29.09.2018 - 11:47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, objavljuju nacionalni mediji.

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije FOTO: OK Radio Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije FOTO: OK Radio
Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.
 
Beogradski mediji su preneli da je 60 naoružanih pripadnika ROSU "upalo i preuzelo jezero Gazivode sa fantomkama i dugim cevima", a pojavili su se i navodi da su radnici koji su se zatekli tamo "vezivani".
 
"Akciju je izvelo nekoliko desetina naoružanih specijalaca, potvrđeno je od predstavnika lokalne samouprave. Oni su zauzeli objekat za razvoj ekologije i sporta u kom se nalazi i Crveni krst. Nema informacija kada je tačno izvedena akcija, a postoje informacije da su specijalci upali i sa kopna i sa jezera. Napeto je, ali nema incidenata", javio je izveštač RTS Andrija Igić. 
 
U saopštenju MUP je navedeno da je Stefanović direktoru policije Vladimiru Rebiću naložio da specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti zbog napada Alabanaca na sever Kosova i Metohije.
 
Stefanović je kazao da je MUP nastaviti da prati razvoj situacije i da će preduzeti sve mere koje država bude naložila, preneo je MUP. 
 
"Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti", kazao je Stefanović. 
mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: