Navijači Torcide se nagodili sa tužilaštvom, već proterani

Nacionalne vesti - Četvrtak 09.08.2018 - 09:20

Šestorica od 13 hrvatskih navijača Torcide nagodili su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice

"Tragovi" huligana FOTO: RTS printscreen
Oni su se nagodili za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.
 
Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.
 
Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrvljeni osuđeni na kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine. 
 
Ona je navela da je sporazum zaključen u utorak i da su okrivljeni već proterani iz Srbije. 
 
Ostalih sedam navijača "Torcide" koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva. 
 
Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo. 
 
Što se tiče drugih 14 navijača splitskog "Hajduka", koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora. 
 
Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu. 
 
Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: