Neće biti potrebni PCR testovi, već SERTIFIKAT: Evo u koje zemlje ćemo moći slobodno da putujemo

Nacionalne vesti - Sreda 05.05.2021 - 11:48

Građani Srbije pomno prate kakva je situacija u omiljenim letovalištima, te koji su uslovi i da li će ove godine moći da idu na more zbog korone.

Sa nekoliko zemalja sporazum već postignut FOTO: AMSS Sa nekoliko zemalja sporazum već postignut FOTO: AMSS
Pravila koja su uvele pojedine države menjaju se iz dana u dan, Međutim, sa nekoliko zemalja sporazum oko putovanja građana Srbije već je postignut.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su postignuti sporazumi sa Egiptom, Grčkom i Turskom da građani Srbije koji su vakcinisani ne moraju da imaju PCR test kako bi putovali u njih.
 
"Nisu vam potrebni PCR testovi, već sertifikat koji ćete da dobijete od države, a jedini uslov biće vakcina", rekao je on.
 
Kako je dodao, biće postignuti i sporazumi sa drugim zemljama uskoro.
 
"Moći ćete da idete u te tri zemlje, a postići ćemo sporazume sa Mađarskom, Rusijom, verovatno i Kinom", naveo je on.
 
Vučić je najavio i sporazume sa Albanijom i Crnom Gorom.
 
Da podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila nedavno je izjavila da će svi građani koji su vakcinisani dobiti digitalni kovid sertifikat.
 
Prema njenim rečima, ova usluga će biti dostupna od početka maja. I Evropski parlament (EP) je usvojio pregovaračku poziciju o predlogu za sertifikat kojim se potvrđuje pravo na slobodno kretanje u Evropi tokom pandemije.Poslanici u Evropskom parlamentu složili su se da bi novi "EU kovid-19 sertifikat" - umesto digitalnog zelenog sertifikata, koji je predložila Evropska komisija - trebalo da bude na snazi 12 meseci, a ne duže.
OK Radio, Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: