"Nemačka neće razgraničenje, SAD baš briga samo da se reši, a u Srbiji ima i jedna nova sila"

Nacionalne vesti - Četvrtak 22.08.2019 - 13:43

Njujork -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za Glas Amerike rekao je da su SAD po pitanju KiM postigle ono što su želele još 2008.

Vučić: Vučić: "Naša pozicija u SAD teža nego na drugim mestima"
Zato je, kako kaže, naša pozicija u SAD teža nego na drugim mestima.
 
Kako je rekao, tada je srpska vlada nakon proglašenja nezavisnosti Prištine izdala samo jedno saopštenje.
 
Upitan kakav bi mogao da bude krajnji ishod dijaloga između Beograda i Prištine, Vučić je podsetio na predlog o razgraničenju koji nisu želeli da podrže međunarodna zajednica, Albanci i mnogi političari u Srbiji koji su, prema njegovim rečima, spremni da podrže albanske interese, a da ne podrže srpske interese.
 
"Evropska unija, posebno Nemačka, je protiv razgraničenja, dok su SAD otvorene i njih ne zanima kakav će biti dogovor. Oni nisu oduševljeni tom idejom, jer su oni priznali KiM u ovakvim granicama, ali bi želeli samo da se dođe do obostranog priznanja", istakao je Vučić i dodao da je pozicija Srbije teža u SAD nego na drugim mestima zbog različitih stavova po ovom pitanju.
 
Vučić je dodao da ipak ne želi da priča o krajnjem ishodu, jer, kako je naveo, u tom slučaju bi Srbi sami hteli da se sklone iz pregovora, što sada on nikako ne želi. 
 
Dodao je, međutim, da se u poslednjih šest-sedam godina pojavila u Srbiji nova sila "kojoj neki pokušavaju da objasne kako na KiM postoji malo srpskih interesa".
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: