Nove tri žrtve korone, još 44 zaraženih

Nacionalne vesti - Ponedeljak 30.03.2020 - 16:18

U Srbiji je ukupno od posledica ovog virusa preminulo 16 osoba, novotestirane 622 osobe od kojih su 44 pozitivne i 578 negativnih na novi korona virus.

Kon: Kon: "Ne smemo se zavaravati" FOTO: Screenshot
U prethodna 24 sata u Srbiji su preminule još tri osobe pozitivne na virus korona. Dve osobe umrle su u KCV i jedna u KBC Dragiša Mišović. Svi su imali prethodna hronična oboljenja. Procenat smrtnosti u Srbiji je na dašnji dan je 2,04%, rekao je epidemiolog Predrad Kon na današnjoj konferenciji za medije.
 
U KCV je preminula žena (81) iz Temerina koja je patila od hipertenzije i bolesti pluća, kao i muškarac (46) koji je bolovao od dijabetesa
 
U KBC "Dr Dragiša Mišović", preminuo je muškarac (72), koji je bolovao od dijabetesa.
 
U Srbiji je ukupno od posledica ovog virusa preminulo 16 osoba.
 
- Nažalost, još tri pacijenta preminula su od koronavirusa, čime se broj žrtava u Srbiji popeo na 16. Ukupno imamo 62 pacijenta na respiratoru. U poslednja dva dana broj zaraženih je opao, što nije loše, ali ne smemo se zavaravati, ovo je možda samo jedan kratak predah - rekao je Kon.
 
U Srbiji je do 15 časova 30. marta registrovan ukupno 785 potvrđen slučaj COVID 19.
 
Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih su 44 pozitivne i 578 negativnih na novi korona virus.
 
Do 15 časova, 28. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 3084 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: