Novi slučaj koronavirusa u Srbiji, ukupno 19

Nacionalne vesti - Četvrtak 12.03.2020 - 13:28

U Srbiji je zabeležen novi slučaj zaraze koronavirusom, što ukupan broj zaraženih osoba povećava na devetnaest.

Testirano je ukupno 160 osoba FOTO: Getty Images Testirano je ukupno 160 osoba FOTO: Getty Images
U Republici Srbiji je do 8 časova 12. marta 2020. godine registrovano 19 potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
 
Testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja do jutros u osam sati.
 
Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan na novi koronavirus a osam negativno.
 
Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su dostupni brojevi telefona, prema mestu prebivališta od 8 do 22 sata, za sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija, a koji su u prethodnom periodu boravili u području zahvaćenom koronavirusom, na kojima mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i preporuke od dežurnih epidemiologa o daljem postupanju.
 
Kako se navodi, u takvim slučajevima nije potrebno ići u dom zdravlja ili bolnicu, niti šetnjom i drugim aktivnostima izlagati druge građane potencijalnim rizicima, već se treba odmah obratiti dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.
 
Za bliže informacije možete pozvati i 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" (011 268 4566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: