Novih 15 slučajeva obolelih, ukupno 118, zatvoreni granični prelazi

Nacionalne vesti - Petak 20.03.2020 - 13:04

U Srbiji je registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva Kovida-19. Od osam sati zatvoreni su svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Takođe, od 12 časova potpuno je ukinut međugradski autobuski i železnički saobraćaj, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj.

Od 15 novih slučajeva, pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija FOTO: AP Od 15 novih slučajeva, pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija FOTO: AP
Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno je hospitalizovano sedam pacijenata kod kojih je dokazana koronavirusna infekcija, izjavila je upravnica te klinike prof. dr Vesna Turkulov.
 
Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS, doktor Goran Stevanović, kaže da je trenutna situacija očekivana.
 
Od petnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima.
 
Do osam časova u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na pomoći ambasadoru Kraljevine Norveške u Srbiji Eugenu Jelstadu koji ga je obavestio o donaciji od pet miliona evra u borbi protiv koronavirusa.
 
Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo rekla je za Politiku da njena zemlja neće sedeti skrštenih ruku dok se Srbija suočava sa velikim izazovima prevencije i kontrole epidemije. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: