"Obavestite da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji"

Nacionalne vesti - Petak 23.11.2018 - 11:47

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić zamolili su ambasadora Kine da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji.

Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji FOTO: D. Ristić/OK Radio Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kineski ambasador Li Mančang je uzvratio da će već u toku dana o tome obavestiti predsednika Kine.
 
Predsednik Vučić i premijerka obavestili su ambasadora Kine o najnovijem razvoju situacije, posle jutrošnjeg upada jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu. 
 
Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost, uz ozbiljan i odgovoran pristup rešavanju svih problema. 
 
"Upad jedinica ROSU u Severnu Mitrovicu pokazao je da su snage KFOR, odnosno NATO, namerno obmanjivale sveukupnu javnost i danas je svima jasno po čijem nalogu i u sprezi sa kojim silama su predstavnici NATO lagali", rekao je predsednik Vučić. 
 
Predsednica Vlade Brnabić rekla je, po pitanju uvođenja taksi na srpsku robu, za koje očekuje reakciju Evropske unije, jer je reč o kršenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i CEFTA sporazuma, da je to pitanje i za Ujedinjene nacije, jer je UNMIK jedan od potpisnika, i da u tom smislu očekuje podršku Kine u najvažnijoj svetskoj organizaciji. 
 
Ambasador Li je rekao da Kina odlično razume šta se dešava na Kosovu i Metohiji i da je to već poznati scenario napada na integritet Srbije. 
 
Kineski ambasador je istakao da će predsednik Si u toku dana biti o svemu obavešten i da Srbija može da računa na podršku Kine.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: