OČEKUJE NAS JOŠ JEDAN TALAS KORONE? Epidemiolog Kon uputio važno upozorenje - delta soj je zarazniji, neophodan veći stepen vakcinisanosti

Nacionalne vesti - Petak 02.07.2021 - 14:37

Ukoliko se imunizacija u Srbiji ne pojača scenario koji nas očekuje možda i pre jeseni nikome se neće svideti. Mogli bismo, upozoravaju stručnjaci, ponovo da imamo i pune bolnice i više hiljada novozaraženih na dnevnom nivoz.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korone Predrag Kon kaže da je i dalje potrebno poštovati mere.
 
- Delta soj je trenutno dominantan u svetu - ukazao je Kon i dodao da nije problem novi soj nego nedovoljan broj vakcinisanih.
 
Bili smo jako zadovoljni stepenom vakcinisanosti kada smo imali kineski soj, pa čak i britanski, ali sa ovim delta sojem koji je zarazniji ta vakcinisanost nije dovoljna, ocenio je Kon.
 
On je naglasio da je značajno da se u naredna dva meseca vakcinišu mladi ljudi, stariji od 12 godina da bi bili daleko mirniji kada je u pitanju delta soj koronavirusa.
 
- U ovakvoj situaciji sasvim sigurno očekujemo još jedan talas - zaključio je Kon.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: