Od danas važi 5 novih mera Kriznog štaba

Nacionalne vesti - Sreda 16.06.2021 - 12:52

Nove mere Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, koje su usvojene na poslednjoj sednici u ponedeljak, danas su stupile na snagu.

FOTO: Screenshot FOTO: Screenshot
Krizni štab za borbu protiv koronavirusa na sednici u ponedeljak preporučio je Vladi Srbije da relaksira mere, koje je ona kasnije usvojila. Ovih pet mera danas su stupile na snagu:
 
1. Sve maloprodajne radnje od sada će moći rade 24 sata.
 
2. Radno vreme ugostiteljskih objekata koji su na otvorenom je neograničeno, dok oni sa zatvorenim prostorom mogu da rade do jedan sat ujutru. U svim ovim objektima biće dozvoljena muzika.
 
3. Kada se radi o sportskim događajima, publika od sada može da prisustvuje na njima i to na otvorenim stadionima sa 50 odsto kapaciteta stadiona, a zatvorene hale imaju odobrenje za 30 odsto kapaciteta publike.
 
4. Od danas su dozvoljena i okupljanja do 500 osoba i podrazumeva sve vrste proslava, dok će za okupljanja na kojima je više od 500 ljudi biti potrebna posebna dozvola Kriznog štaba.
 
5. Bez ograničinjena biće realizovana rekreativna nastava za osnovce i srednjoškolce.
 
Poslednjih dana registrovan je pad broja novozaraženih u zemlji, pa je prirodno na dnevnom redu tema popuštanja mera. Nakon što su restorani i kafići produžili radno vreme do 12 sati uveče, sada su na redu veće proslave poput matura, svadbi i drugih organizovanih skupova.
Nova.rs, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: