Održana šesnaesta dodela Virtus nagrada za Filantropiju

Nacionalne vesti - Ponedeljak 27.03.2023 - 10:21

Dobročinstva koja pomeraju granice

Foto: Trag Fondacija Foto: Trag Fondacija
Trag fondacija je šesnaestu godinu zaredom dodelila VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, preduzećima i pojedincima koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i doprinosili razvoju zajednice u kojoj žive i posluju.
 
Dobitnicima su nagrade uručili Tod Endruz, v.d. direktora misije USAID-a u Srbiji, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Meklaud, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i Gordana Delić, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju.
 
Dobitnica nagrade za korporativnu filantropiju je kompanija Vega IT d.o.o. Novi Sad.
 
Nagrada za malo i srednje preduzeće uručena je firmi Bosis d.o.o. Valjevo, dok je nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i civilnog sektora pripala kompaniji Generali Osiguranje Srbija a.d.o.
 
Nagrada za individualnu filantropiju dodeljena je Mikici Petronijeviću iz Beograda, dok je dobitnik nagrade za mlade filantrope Đorđe Tomić iz Veternika.
 
Dobitnici specijalnih nagrada su: Slobodan Vasić za individualni doprinos lokalnoj zajednici, Sandra Tomić za individualni doprinos smanjenju siromaštva, Magdalena Stanković i grupa prijatelja za podsticanje vršnjačke filantropije, dok je Nikoli Stojkoviću pripala nagrada za individualni doprinos zaštiti životinja.
 
Kako se dodaje, da je došlo do pomaka u samom razumevanju ideje filantropije, ukazuje i činjenica da su filantropska davanja u Srbiji u stalnom porastu, kao i da je Srbija u prethodne dve godine zabeležila skok sa dna liste Svetskog indeksa davanja na zavidno 27. mesto.
 
VIRTUS nagrada za 2022. godinu se realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Fonda braće Rokfeler.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
 //