Opačić - moler, ne ubica

Nacionalne vesti - Petak 16.08.2013 - 02:31

Pavle Opačić, greškom je uhapšen u Kragujevcu, pod sumnjom da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Opačić priprema dokumentaciju za tužbu zbog psihofizičkog zlostavljanja u pritvoru.

Greškom uhapšen, pa maltretiran (Foto: Blic) Greškom uhapšen, pa maltretiran (Foto: Blic)
U dvodnevnom pritvoru povređeno mu je desno oko, rasečen potiljak, i ima povrede na zlobovima od lisica.
 
Pored fizičkih trauma, u Beogradu, gde ga je pregledao neuropsihijatar, potvrđena  mu je psihička dijagnoza kao posledica trauma koje je preživeo za vreme i nakon hapšenja.
 
Odšteta koju bi u ovakvom slučaju država trebalo da mu isplati iznosi i do pola miliona dinara. On bi, prema dosadašnjoj sudskoj praksi, trebalo da dobije oko 60.000 dinara za dva dana neosnovanog pritvora i oko 450.000 dinara zbog povrede ugleda, časti i duševnog bola.
 
Prema rečima advokata Nebojše Perovića, Opačić je žrtva propusta radnika MUP-a.On dodaje da Opačić ima pravo da tuži državu za povredu ugleda i časti, ugrožavanje bezbednosti porodice, kao i za klevetu od MUP-a koju su preneli svi mediji u regionu.
 
- Ovde nadležni tužilac može da podnese krivičnu prijavu za iznudu iskaza ukoliko se ustanove navodi oštećenog da je mučen i zlostavljan u pritvoru. Kada se završi parnica, na ime tužbe protiv države, prema dosadašnjoj sudskoj praksi, može da dobije oko 450.000 dinara. Znači, ukupno bi država za grešku MUP-a mogla da plati oko pola miliona dinara - objašnjava Perović.
 
Opačić je, inače, po zanimanju moler, a 2. avgusta ga je uhapsila policija u Kragujevcu, kao saučesnika u ubistvu brata vođe Zemunskog klana. 
 
Opačić je za “Blic” rekao da iz MUP-a i kragujevačke policije nije dobio ni izvinjenje.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: