Penzioneri došli po 100 evra, redovi pred bankama i poštama

Nacionalne vesti - Subota 16.05.2020 - 12:06

Od danas penzioneri mogu u banci Poštanska štedionica i poštama da podignu pomoć od 100 evra. Redovi su se formirali od radnog jutra, a iz banke Poštanska štedionica poručuju da će raditi do 18.00.

Isplaćuje se po 11.759,40 dinara FOTO: G. Mitić/OK Radio Isplaćuje se po 11.759,40 dinara FOTO: G. Mitić/OK Radio
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je danas počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra za oko 950 hiljada penzionera koji imaju tekući račun u Banci „Poštanska štedionica“ i onima koji penziju primaju na kućnu adresu, odnosno onima kojima je otvoren namenski račun u toj banci.
 
U saopštenju ministarstva navodi se da je juče isplaćena jednokratna pomoć za oko 100 hiljada penzionera, koji su u petak mogli i da raspolažu novcem.
 
Redovi pred bankama i poštama formirali su se još u 6.00 ujutru. 
 
Banka Poštanka štedionica je počela da radi u 8.00 i radiće do 18.00, kaže za RTS Aleksandar Čortan dodajući da je procedura ubrzana jer je povećan broj šalterskih radnika.
 
Svih 185 ekspozitura banke Poštanska štedionica je otvoreno, a banka će raditi sve dok i poslednji klijent ne bude uslužen, kaže Čortan.
 
Penzionerima koji inače penziju primaju na kućnu adresu otvoren je namenski račun gde je uplaćena pomoć od 100 evra.
 
Prema Čortanovim rečima, oni mogu novac da podignu u banci uz ličnu kartu. 
 
Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je penzionerima isplaćeno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, tj. 11.759,40 dinara.
 
Precizirao je i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.
 
Naredna isplata 100 evra pomoći biće za socijalno ugrožene, a zatim će novac biti uplaćen i ostalim građanima koji su se za pomoć prijavili onlajn ili putem telefona.
 
Mali je kazao da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima, koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: