Počasna artiljerijska paljba na Kalemegdanu povodom Dana Vojske Srbije

Nacionalne vesti - Utorak 23.04.2024 - 09:21

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije, pripadnici Garde Vojske Srbije izveli su danas, počasnu artiljerijsku paljbu sa Savske terase na Kalemegdanu.

Foto:mod.gov.rs Foto:mod.gov.rs
Počasnoj artiljerijskoj paljbi od 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, načelnik Vojnog kabineta predsednika Republike brigadni general Predrag Kraljević i komandant Garde Vojske Srbije pukovnik Željko Furundžić.
 
Vojska Srbije svoj praznik slavi 23. aprila, u znak sećanja na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, događaj koji je predstavljao prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: