Posebna sednica o Kosovu 27. maja

Nacionalne vesti - Petak 17.05.2019 - 13:01

Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije za 27.maj zakazala je posebnu sednicu parlamenta na čijem dnevnom redu će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji .

Na dnevnom redu će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji FOTO: parlament.org.rs Na dnevnom redu će se naći izveštaj o Kosovu i Metohiji FOTO: parlament.org.rs
Gojkovićeva je pozvala sve poslanike da učestvuju u debati o ovom važnom pitanju ,a najavila je da će na sednicu pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Anu Brnabić i sve članove Vlade Srbije.
 
„Još danas ću predsedniku Srbije uputiti poziv da u skladu sa poslovnikom parlamenta prisustvuje toj sednici i podnese izveštaj o Kososvu i Metohiji. Pozvaću i predsednicvu vlade Anu Brnabić i sve članove vlade, ali i Marka Đurića, direktrora kancelarije za KiM. Nakon izveštaja predsednika Srbije očekujem da će se otvoriti debata i da će njoj učestvovati svi poslanici Skupštine Srbije i sve poslaničke grupe, jer je to važna i aktulena tema. Nakon sadržajne debate i različite poglede, poslanici ovog saziva će se izjasniti o prihvatanju izveštaja koje će podneti predsednik Srbije“, navela je Gojkovićeva na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.
 
Na pitanje novinara da li očekuje da da će i poslanici koji bojkotuju parlament učestvovati u raspravci, predsednica Skupštine Srbije rekla je da će svi poslaniti u toku dana dobiti saziv sednice i da je njihova obaveza da dođu na sednicu i učestvuju u raspravi. Ona je naglasila da manji deo poslanika bojkotuje plenumske sednice, ali ne i sednice odbora.
 
Novinare je zanimalo kada će se na dnevnom redu naći izveštaj o trošenju novca na Kosovu i Metohiji koji je načinio Anketni odbor još 2014. godine, Gojkovićeva je odgovorila da niko nije podneo taj izveštaj i da ona tehnički nije u mogućnosti da nešto stavi na dnevni red ako ti niko nije ni predložio.
Danas, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: