"Postoje svi dokazi kako se kradu bebe iz porodilišta"

Nacionalne vesti - Subota 16.02.2019 - 13:31

Prema podacima Udruženja roditelja nestalih beba, u Srbiji je u poslednjih 40 godina lažno proglašeno mrtvim između 6.000 i 10.000 novorođenčadi.

Zakon još od marta prošle godine čeka na usvajanje FOTO: Getty Images Zakon još od marta prošle godine čeka na usvajanje FOTO: Getty Images
Zakon o rešenju tog problema od marta prošle godine čeka na usvajanje.
 
To je jedan od razloga zbog kojeg u ponedeljak u Beograd dolaze predstavnici Direktorata za ljudska prava Saveta Evrope, a drugi je sastanak sa udruženjima roditelja.
 
Predsednik Udruženja roditelja nestalih beba Srbije Vladimir Čičarević i Ana Pejić iz Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine mnogo očekuju od sastanka sa predstavnicima Saveta Evrope i spremni su detaljno da ih informišu o svim momentima koji će omogućiti da se ova bolna tema konačno pokrene sa mrtve tačke i da se spreči svaka mogućnost novih krađa beba. 
 
"Pre šest godina sam direktno ministru Lončaru dao crvenu fasciklu i rekao - ovde postoje svi dokazi kako se kradu bebe iz porodilišta", kazao je Čičarević. 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: