Povećan broj preminulih, u bolnicama su 92 odsto nevakcinisani

Nacionalne vesti - Sreda 18.08.2021 - 11:17

Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji može se oceniti kao nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, ukazujući da to pokazuju cifre novozaraženih i povećan broj hospitalizovanih.

FOTO: Depositphotos FOTO: Depositphotos
Tiodorović je rekao da je povećan broj preminulih usled obolevanja od kovida-19 i da je nedavno 22. godišnjak izgubio bitku sa bolešću, a bio je nevakcinisan.
 
"Više od 92 odsto je onih koji su hospitalizovani a nisu vakcinisani. Nevakcinisani imaju strahovito mnogo vise šanse da obole sa težom kliničkom slikom, čak 20 puta više nego vakcinisani", rekao je Tiodorović za TV Prva.
 
On je poručio da se sednica Kriznog štaba očekuje svakog trenutka, kao ni da nikakvog uvođenja policijskog časa ni ograničavanja kretanja neće biti.
 
"Nema potrebe jer nismo u takvoj situaciji. Međutim, mere koje nismo ukinuli moraju se poštovati - maska, distanca i dezinfekcija", istakao je Tiodorović.
Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: