PRELOMNI TRENUTAK: Tiodorović otkriva kako da do kraja avgusta KONTROLIŠEMO VIRUS

Nacionalne vesti - Ponedeljak 10.08.2020 - 11:51

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u prelomnoj situaciji, koju ćemo, do kraja avgusta, možda moći da kontrolišemo.

"Stanovništvu potrebno da se podigne moral" FOTO: D. Ristić/OK Radio
- Ako uzmemo u obzir situaciju u kojoj se nalazimo, ona je prelomna. Imamo bolju samodisciplinu i ako tako nastavimo onda ćemo do kraja avgusta možda doći do situacije kada ćemo moći da kontrolišemo ovu bolest - rekao je Tiodorović za "TV Prva".
 
"Broj pregleda se smanjio na trećinu"
 
Navodi da je situacija pod kontrolom, uprkos tome što je još uvek nesigurna zbog prisustva virusa.
 
- Ako pođemo od toga kako su kovid ambulante radile, broj pregleda se smanjio na trećinu ukupnog broja od pre sedam ili 10 dana. Klinički centar u Nišu je 229 bolesnika, od toga 10 dece od kojih su troje pozitivna. Nesigurna situacija jer je virus još uvek tu, ali pod kontrolom - izjavio je Tiodorović.
 
Za sutra je najavljena konačna odluka o polasku dece u školu.
 
- To je takođe jedan prelomni trenutak. Deca moraju krenuti u školu. Odnos svih nas, pa i dece, prema ovoj bolesti mora biti takav da živimo sa koronom. Prema tome, pogotovo prvi razred treba da bude u školi. Ako se sve svede na onlajn sistem, onda nećemo imati pravi razvoj deteta - poručio je Tiodorović i dodao da to podrazumeva kontrolu kako roditelja, tako i obrazovnih ustanova.
 
Navodi da se zalaže da se "Nišvil" i "Filmski sureti" održe, uz poštovanje propisanih mera, te da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.
 
- Ovog trenutka je našem stanovništvu potrebno da se podigne moral, zadovoljstvo životom, da bude spreman da izdrži još malo i dođemo do tačke u kojoj ćemo imati samo povremenu pojavu oboljenja. Možemo organizovati ovakve manifestacije, ali po pravilia koja su već utvrđena, a to znači primenjivati sve mere zaštite, maske, distanca, dezinfekcija... To se postiže tako što ćemo smanjiti broj gledalaca na onaj koji će zadovoljiti da svako ima četiri kvadratna metra prostora - rekao je Tiodorović.
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: