Priština spremila novu "nemoguću" meru protiv Srbije?

Nacionalne vesti - Sreda 08.05.2019 - 12:50

Beograd, Priština -- Potpis na izjavu da je "Srbija počinila genocid na Kosovu" na administrativnim prelazima biće preduslov za zvaničnike iz Beograda koji žele da uđu na KiM.

Foto Thinkstock Foto Thinkstock

Pošto Priština nema mehanizam da privoli Beograd da prizna, kako tvrde, "genocid koji se na KiM dogodio od 1998. do 1999. godine", ta mera, smatraju, bila bi adekvatna zamena, navode Novosti.

Na takvu ideju došli su političari u Prištini i moguće je da će takav zahtev proizilaziti iz rezolucije o "osudi genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu", čiji je nacrt u utorak usvojila ad hok komisija kosovske skupštine. Ili, će se takva obaveza ugraditi u zakon koji će sankcionisati poricanje zločina koji su se desili na Kosovu, a čija je priprema inicirana početkom aprila i koji kroji Ministarstvo pravde u Prištini, ističe dalje beogradski list.







 

OK Radio, B92

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: