Protest pijačnih prodavaca, blokada beogradskih ulica

Nacionalne vesti - Sreda 13.04.2022 - 11:29

Ispred Tržnog centra Ušće nekoliko stotina pijačnih prodavaca okupilo se da iskaže nezadovoljstvo zbog nove uredbe da se i na pijačnim tezgama uvedu fiskalne kase.

FOTO: Screenshot/Facebook/Ne davimo Beograd FOTO: Screenshot/Facebook/Ne davimo Beograd
Protestna šetnja udruženja pijačnih prodavaca, kreće od Ušća.
 
Najavljena trasa je -  preko Brankovog mosta, kroz terazijski tunel, do zgrade Predsedništva i RTS-a, a završava se na kružnom toku Slavija.
 
Slavija će biti blokirana, kako su najavili, dok im se ne ispune uslovi, a to je da se donese odluka da na pijačnim tezgama ne morajju da se koriste fiskalne kase.
 
Ovo je četvrti u nizu protest pijačnih prodavaca, koji su prošlog meseca predali zahtev sa više od 15.000 potpisa Predsedništvu u kome se traži da budu izuzeti iz sistema uvođenja fiskalnih kasa.
 
 
Zbog protesta pijačnih prodavaca u Beogradu su već primetne saobraćajne gužve. 
 
Srđan Praštalo iz Udruženja pijačnih prodavaca rekao se izvinio građanima što će trg Slavija biti blokiran i najavio da će protest trajati do 18 sati. 
 
"Poslali smo zahteve, on je čovek koji je dobio dva miliona glasova, pa i nekih od nas. Ovaj narod ako je ugrožen, makar da postoji neki nivo dostojanstva, treba nam 15 minuta, spremni smo na svaki odgovor - ili da želi ili da želi ali da ne može, ili da ne želi da pomogne, želimo odgovor. Jedna po jedna grupa građana gubi pravo na egzistenciju, trebaju da nas podrže, pozivamo sve da nam se pridruže, svi koji se osećaju obeshrabreno", naveo je Praštalo.
 

 
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: